EEN VIRTUAL ASSISTANT: DE SPARRINGPARTNER VOOR EEN ONDERNEMER MET VISIE

Home / BLOG / EEN VIRTUAL ASSISTANT: DE SPARRINGPARTNER VOOR EEN ONDERNEMER MET VISIE

Je bent een succesvolle ondernemer: je weet wat je wilt en je geniet van alle vrijheid om je eigen beslissingen te nemen en keuzes te maken. Maar anderzijds is het soms zo fijn om even met iemand van gedachten te wisselen.

Ik vind het best wel eens lastig. Mensen om mij heen zeggen soms al snel ‘oh maar dat kun jij’ of ‘oh maar dat lukt jou wel’. En misschien hebben ze vaak wel gelijk, maar toch, samen even brainstormen is ook fijn!

Als jij af en toe ook een sparringpartner mist heb ik een oplossing voor je. Lees nu verder als jij wilt weten hoe je alleen kunt ondernemen zonder alleen te ondernemen.

 

PARTNER VS SPARRINGPARTNER

’s Avonds zit je op de bank met een biertje of een goed glas wijn en ondanks de tv aan staat overdenk je dat ene nieuwe product idee nog een keer. Je partner vraagt ‘wat je zit te denken’ of je begint uit jezelf je idee te delen. Hoe gaat dat bij jouw thuis? Kun je er dan vervolgens uren over praten en discussiëren of krijg je al snel te horen ‘goed idee, moet je doen!’ of is het antwoord ‘ik weet het niet, dat moet je zelf beslissen’ en wordt de deur als het ware dichtgeslagen? Gelukkig is mijn man eerlijk en recht door zee. Maar helemaal objectief is je partner misschien niet.

 

ZOVEEL DINGEN OM OVER NA TE DENKEN

Of je nu net start of al jaren succesvol bezig bent, er komt veel op je af. Met welke programma’s ga je werken, welke investeringen ga je doen, van bedrijfsnaam tot logo tot website, welke marketingtools zet je in en hoe doe je dit, welke nieuwe dienst ga je lanceren en zet je dat product nu wel of niet in de markt? Hoe ga je die groei realiseren? Keer op keer nieuwe acties bedenken. En zo kan ik waarschijnlijk nog uren doorgaan.

 

JOUW VISIE

Maar je bent niet voor niets ondernemer. Over heel veel onderwerpen heb je een duidelijke visie en vaak weet je wel ongeveer hoe je het wilt hebben. Ondanks ik het wel eens lastig vind, vind ik het ook de mooiste uitdaging van het ondernemen! Ik vind het heel gaaf om over zoveel diverse zaken na te denken, me erin te verdiepen zodat ik een weloverwogen beslissing kan nemen. Maar daarnaast is het fijn om even met iemand te sparren over dat logo ontwerp, die investering of dat nieuwe product. Even een klankbord. Iemand die even ‘the devil’s advocate’ speelt en de kritische vragen stelt. Of juist je idee aanvult zodat het nog beter wordt!

 

DE OPLOSSING

Maar wat is dan de oplossing? Wanneer je alleen onderneemt wil je ook graag het heft in eigen handen nemen en houden. Maar iemand met expertise en tijd om (achtergrond-) informatie voor je te verzamelen en dit te analyseren is wel een vereiste wanneer jij ook druk bent met je core business. Maar wie ‘is van alle markten thuis’ en heeft een groot netwerk? Juist de Virtual Assistant!

Een Virtual Assistant heeft een brede (basis) kennis. Of het nu gaat om marketing of communicatie, om het bouwen of onderhouden van je website, of om computerprogramma’s, apps of tools. Van financiën tot personeelszaken tot event organisatie. Van administratie tot agendabeheer, presentaties en de beste relatiegeschenken voor jouw klant.

Nu denk je misschien ‘ja vast, het zal wel, dat kan nooit.’ En toch kan het.

 

DE VIRTUAL ASSISTANT: HET SCHAAP MET DE VIJF POTEN EN EEN NETWERK

Als HBO’er ben ik breed opgeleid met specialisaties tot Management Assistant en International Executive Assistant. De hierboven benoemde onderwerpen en werkzaamheden komen dagelijks terug in mijn werk. En daar waar mijn kennis niet ver genoeg reikt zoek ik het voor je uit, vraag ik meerdere offertes op en maak een vergelijk en advies voor je. En wanneer ik je niet kan helpen, wanneer er bijvoorbeeld een specialist aan te pas moet komen dan heb ik mijn netwerk en weet ik de juiste mensen voor jou te vinden.

 

BOUWEN AAN JE DROMEN

En dit is perfect voor jou als zelfstandig ondernemer. Jij hoeft (zeker in eerste instantie) geen vijf verschillende samenwerkingen aan te gaan maar slechts één. Ik ben je sparringpartner en rechterhand. Alleen wanneer jij deze nodig hebt. Je kunt je ideeën met me delen, je twijfels uitspreken en samen gaan we bouwen aan je dromen!

Ik ben heel benieuwd wat jij lastig vindt aan alleen ondernemen. Laat je het mij weten? Je kunt mij bereiken via 06 53 73 08 44 of hinke@pro-hinke.nl.

Graag tot snel! Hinke

Interessant? Voel je vrij het te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *