“SUCCES IS EEN REIS, NIET EEN BESTEMMING”

Home / BLOG / “SUCCES IS EEN REIS, NIET EEN BESTEMMING”

Ik houd van plannen, zo ook van routes plannen. Ik was een ster in topografie en heb het richtingsgevoel van een man. Ik vind reizen heerlijk, en dan bedoel ik niet per se bestemmingen bezoeken, maar gewoon ‘de weg ergens naar toe afleggen’.

Met vriendinnen door Parijs zonder navigatiesysteem was voor mij avontuur, ik heb belachelijk veel kilometers door Nederland gemaakt (echt, een vertegenwoordiger is er niets bij) en de diverse vervoersmiddelen boeien me ook nog altijd.

Maar hoe plan jij je route naar je klanten die je wilt bezoeken? Als VA kan ik je hierbij helpen. Graag vertel ik je meer over een handige tool in Google Maps.

 

JOUW RELATIES BEZOEKEN

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom jij je relaties wilt bezoeken.Misschien werk je dagelijks voor meerdere (particuliere) klanten op locatie, of je wilt het kerstgeschenk persoonlijk overhandigen aan al je klanten, of je wilt eens in de zoveel tijd je gezicht even laten zien.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een eerste contact wilt leggen met potentiële klanten, even binnen wippen bij een voor jou interessant bedrijf om vervolgens je contacten met dit bedrijf verder uit te breiden.

Maar hoe en op basis van welke gegevens plan je deze route?

 

ROUTE PLANNEN OP BASIS VAN GEGEVENS

Google Maps heeft een handige tool, waarmee je meerdere te bezoeken adressen inzichtelijk maakt en een route kunt plannen op basis van bepaalde gegevens. Om maar wat suggesties te doen: op basis van het aantal medewerkers, op basis van de hoogte van de omzet die je bij deze klant draait of op basis van de diensten of producten die je bij deze klant levert.

 

GOOGLE MAPS EN EXCEL

Je kunt zo’n kaart op de volgende manier maken:

  • Stel een Excel sheet samen met het adres en de postcode van de relatie. Je kunt er kolommen aan toe voegen die van jou voor belang zijn, bijv. bedrijfsnaam, contactpersonen, telefoonnummer, maar dus ook bijvoorbeeld de omzet die je draait bij deze klant, welk product je levert bij deze klant, enz..
  • In Google Maps kun je in het menu kiezen voor ‘mijn plaatsen’. Hier kun je een ‘kaart’ aanmaken. Als je hier op klikt krijg je de mogelijkheid om de gegevens uit je Excel sheet te importeren.
  • Google Maps geeft nu alle locaties uit jouw sheet weer op deze kaart. Je kunt vervolgens de plaatsen sorteren op de door jou gewenste gegevens (bijvoorbeeld op plaats, op hoogte omzet of op product/dienst). Je ziet nu in één oogopslag bij welke klanten je katten of juist honden trimt en waar je dus een zak honden- of kattenvoer brengt als cadeautje voor de vakantie, waar in een stad allemaal bouwbedrijven zijn gevestigd waar jij je gezicht eens wilt laten zien of waar je omzet nog minimaal is en je dit zou willen verhogen.
  • Vervolgens kun je een zogenaamde ‘laag’ toevoegen waarin je je route uitstippelt langs (een aantal van) deze adressen.

 

KAN IK JOU HELPEN?

Zoals ik al schreef kan ik jou helpen met het plannen van je routes naar je relaties of potentiële klanten. Ik kan een Excel sheet voor je samenstellen en per dag een planning voor je maken. Op basis van een adressen bestand kan ik potentiële klanten inzichtelijk voor je maken in een kaart zodat jij heel effectief een aantal bedrijven op een dag kunt bezoeken.

Kortom, met mijn ondersteuning en voorbereiding kun jij van je bestemming ook een succes maken! Laat je me weten of ik jou kan helpen?

Interessant? Voel je vrij het te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *